Over mij

Welkom!


Mijn naam is Heidy Weisbeek, 41 jaar, getrouwd en trotse moeder van drie jongens.

De jongsten (een tweeling) waren niet vlot met praten. Begin 2017 heb ik de oudercursus Babygebaren bij Gebarenstem gevolgd. Het zelf leren van de gebaren tijdens deze lessen vond ik al erg leuk om te doen. Maar het toepassen bij de kinderen vond ik gewéldig. Omdat ze toen anderhalf jaar oud waren, gebaarden ze allebei al vrij snel terug. Het raakt me nog, als ik weer aan het moment terug denk waarop de jongste van de twee dit voor het eerst deed.

We zaten aan tafel een broodje te eten. Zijn beker melk viel om. Geeft niks, laatste beetje drinken. Dus beker en bord verzet, tafel schoongemaakt, bordje terug. Broodje op gepeuzeld. Wijzen, brabbelen, gefrustreerd gejengel. Nog een broodje? Nee. Knisperboekje? Nee. Wil je uit de stoel? Nee. Bij elke vraag die ik stelde, werd hij bozer. En ik werd er onzeker van. Ineens werd hij rustiger, keek naar zijn handjes en bewoog met zijn vuistjes. Wil je nog melk?! Zucht van opluchting en stralende oogjes JAAH! Mama begrijpt het!

Met de Baby- en Kindergebaren methode gebruik je gebaren tijdens het praten. Met behulp van losse gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal maak je een plaatje bij de klanken. Dus je laat de taal niet alleen horen maar ook zien aan je kindje. Dit maakt het makkelijker om taal te begrijpen. Maar vooral ook om zich te kunnen uiten. Kinderen kunnen namelijk veel eerder gebaren dan dat ze kunnen praten. Zo kun je er achter komen wat er in het hoofd van je jonge kind omgaat!


Kortom: Baby- en Kindergebaren is een ontzettend leuke en makkelijke manier om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. 

Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact met mij op.
Graag tot ziens bij één van mijn workshops of cursussen!